Închide Close

Editura Humanitas Fiction, memorialistică

Precomandă
Heather Morris,
Povești despre speranță

„Pornind de la oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor și de la experiențele acestora, Morris ne împărtășește poveștile lor și ceea ce putem învăța din ele: compasiune, înțelegere, răbdare, reziliență și curaj.“ — Culture Fly
10% reducere, livrare din 18 mai.

(Pre)comandă în libhumanitas.ro

Editura Humanitas Fiction, literatură

Norris von Schirach,
Cei mai frumoși ani din viața lui Anton

„Umorul din roman combină spiritul năstrușnic rusesc cu rigoarea germană.“ — EVGHENI VODOLAZKIN

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Ludmila Ulițkaia,
A fost doar ciumă

Făcându-și ordine prin hârtii și manuscrise în timpul pandemiei de Covid-19, Ludmila Ulițkaia descoperă un scenariu scris în 1988 și niciodată publicat, din motive politice.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Maria Stepanova,
În amintirea memoriei

Romanul În amintirea memoriei a fost distins în 2018 cu Premiul Bolșaia Kniga, propulsând-o pe Maria Stepanova în rândul marilor prozatori ruși actuali. Autoarea proiectează, cu precizie și lirism totodată, o inedită și îndrăzneață explorare a memoriei culturale și personale.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Lev Tolstoi,
Anna Karenina

O nouă traducere a acestui „roman perfect“, așa cum a socotit Amos Oz Anna Karenina. Fluidă, lucrată cu sensibilitate și inteligență, redând sonoritățile tolstoiene, poartă semnătura Adrianei Liciu.

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author Spotlight

Ann Patchett

pagina autorului

ANN PATCHETT s-a născut în 1963 la Los Angeles, iar de la vârsta de șase ani a crescut în Nashville, Tennessee, unde locuiește și în prezent. Între 1981 și 1985 urmează cursurile de literatură de la Sarah Lawrence College, New York, începându-și cariera de scriitoare încă din studenție.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Daniela Krien, Iubirea în caz de urgență

Voce unică a noii generații de scriitori germani, Daniela Krien a primit, în 2020, pentru opera sa în proză, Sächsischer Literaturpreis. În 2019, romanul Iubirea în caz de urgență a ocupat timp de trei săptămâni locul 1 pe lista de bestselleruri din Der Spiegel.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Matteo Strukul, Michelangelo ereticul

Între adevăr istoric și invenție narativă, romanul lui Matteo Strukul îl aduce în prim-plan pe Michelangelo Buonarroti într-un moment de tensiune cu Biserica și ne oferă imaginea fascinantă a unui oraș – Roma – și a unei lumi pline de conspirații și trădări, dar și de prietenie profundă și iubire. 

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Ismail Kadare, Dimineți la Café Rostand

Mai presus de toate, Dimineți la Café Rostand este o declarație de iubire față de Paris, Parisul visat în anii tinereții, la Tirana sau la Moscova, și Parisul real, unde Ismail Kadare a creat o mare parte a operei sale, și în același timp o profesiune de credință a scriitorului albanez, francez, european.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Kate Morton

pagina autorului

KATE MORTON s-a născut în 1976 la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. 

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Laura Imai Messina

LAURA IMAI MESSINA s-a născut la Roma în 1981 și este absolventă de Filologie a Universității Sapienza. La 23 de ani s-a transferat la Tōkyō pentru a-și perfecționa limba japoneză, hotărând apoi să se stabilească în Japonia.

Detalii
Alan Hlad

ALAN HLAD s-a născut în 1966 în West Virginia. A studiat economia la Bowling Green State University, dar în timpul colegiului a frecventat și cursuri de literatură și scriere creativă, urmând astfel o mai veche pasiune din copilărie și adolescență.

Detalii
Annette Hess

ANNETTE HESS s-a născut la Hanovra în 1967. A studiat pictura și designul interior, iar ulterior scrierea scenică la Universitatea de Arte din Berlin. A lucrat ca ziaristă și asistentă de programe și de regie, înainte de a se lansa într-o carieră de succes ca scenaristă.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact